Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Gebruikers in beeld

eigen SnijBedrijf Noord B.V.
     

“Wij bewaren van alle reststukken hoe klein ook de precieze contour, want alles heeft waarde. Voorheen konden we alleen rechthoeken en L-vormige stukken opslaan, hiermee kon met name rest materiaal niet efficiënt ingezet worden. Bij ons is het pas echt afval als er niets meer van over is. PROfirst geeft ons alle mogelijkheden om iedere plaat optimaal te gebruiken. Als wij een bepaald materiaal nesten, dan zien we gelijk welke platen er allemaal beschikbaar zijn en welke certificaten daarbij horen. Zo hebben we een waterdicht systeem en is alles eenvoudig terug te vinden.”

     
Feijen Metaal Techniek
     


"We hebben alle gerenommeerde pakketten een productienesting laten maken van een order. De CADCAM & Calculatie oplossing van Widenhorn kwam direct als beste naar voren. De automatische nestings waren gelijk of beter dan onze handmatige nestings en dat in een fractie van de tijd. Een andere belangrijk eis was integratie met ons ERP-systeem Plan-de-Campagne op de manier zoals wij dat wilde. Toen dat ook mogelijk was hebben we de investering gedaan, waar we tot op de dag van vandaag nog geen spijt van hebben."

     
GPM
     


"Het probleem was dat offertes veel te lang bleven liggen. Ook uitslagen moesten we veelal met de hand maken en dat kostte ook veel tijd. Ikzelf bespaar met PROfirst voor het maken van offertes alleen al 40% kostbare tijd. En daarbij hebben we dan al gelijk de juiste uitslag voor de werkplaats, mocht de klant bestellen. Je ziet ook doordat wij sneller offertes uitbrengen, we een grotere scoringskans hebben."

     
Brink Plaatbewerking
     


"Ik ben van 8 uur programmeren naar 1,5 uur gegaan. Als er orders binnen komen zet ik ze direct in PROfirst. Dan kan ik in eenoogopslag zien of ik orders kan combineren met elkaar. Vervolgens kan ik ze helemaal automatisch laten nesten, waarbij ik ook direct materiaal bespaar."

     
VPT Versteeg B.V.
     

“Direct na implementatie konden de standaard producten automatisch verwerkt worden en de instel- en programmeertijd aan de machine met minimaal 10 minuten per unieke variant worden teruggebracht. Bij een kantbank waar gemiddeld 15 tot 20 variantproducten per dag worden geproduceerd, kan er circa 2,5 uur per dag bespaard worden, waardoor circa 25 gevelpanelen extra geproduceerd kunnen worden per kantbank. Dat is natuurlijk een enorme efficiëntieslag die we hebben kunnen maken
     
Van de Brande Metaal & Techniek
     


"Met een nieuwe machine heb je toch wel wat meer hulp nodig, dan met een machine die je helemaal kent. We zijn zeer te spreken over de manier van werken van Widenhorn. We worden altijd keurig te woord gestaan en er wordt oplossingsgericht gedacht. Zelfs bij hoge nood kan ik 's avonds en in het weekend terecht voor een vraag, zodat de machine niet stil komt te staan en wij onze klanten weer optimaal kunnen bedienen. De mensen bij Widenhorn zijn deskundig, hebben veel ervaring en zijn erg enthousiast en dat past precies bij onze mensen en ons bedrijf!"

     
Brunink Machinefabriek - Serving Industry
     


"De machine heeft sinds de implementatie geen moment meer stil gestaan. PROfirst kwam gewoon het beste uit de bus, helemaal als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding. Ook de aanpak van het familiebedrijf Widenhorn gaf ons direct vertrouwen. De demonstratie was heel duidelijk en ze doen precies wat ze zeggen. Het programma was heel snel te leren en we hebben sindsdien bijna geen ondersteuning nodig gehad."
     
Roline Laser Products
     


“"Van de keuze voor de Universal Laser van Widenhorn heb ik nog geen dag spijt! Alles wat besproken en gedemonstreerd is in de praktijk ook echt mogelijk. Het is een verademing om in iets te investeren, wat ook daadwerkelijk voldoet aan de verwachting. Ik zou Widenhorn en de Universal laser iedere starter of bedrijf aanraden. Zeker ook om het meedenken, steunen en begeleiden tijdens de aanschaf in combinatie met zo'n hoogwaardige machine.
     
Laserworx B.V.
     “We hebben verschillende machineonafhankelijke systemen bekeken en hebben uiteindelijk gekozen voor de totaaloplossing van Widenhorn met PROfirst CADCAM en Calculatie gekoppeld aan Exact online. Ik dacht eerst dat het te mooi was om waar te zijn. PROfirst kon alles wat we wilden en het prijsniveau was ook erg netjes. Offertes maken, productie aansturing, productie planning, tekeningen maken en controleren, machinetijdregistratie en een koppeling naar ons boekhoudpakket allemaal in één gebruiksvriendelijk systeem!”
     
Peeters Landbouwmachines
     

"We kregen direct een goed gevoel bij Widenhorn. Het is net als wij een familiebedrijf, goed bereikbaar en alle vragen werden snel beantwoord. Daarnaast was de prijs direct goed. We hoefden dus ook niet lang na te denken om voor de Parma Stamp gereedschappen te kiezen van Widenhorn."
     
Gijs Knoll Constructies
     


"We hebben een door Widenhorn op maat gemaakte postprocessor, zodat we direct kunnen snijden, nadat het genest is. Dit scheelt dagelijks veel tijd. De software is modern, eenvoudig te leren en door het automatisch nesten haal ik ook meer producten uit de plaat.”
Niets is standaard of seriematig. Dit bracht ook de wens om voor de Durma kantbank het kantgereedschap uit te breiden. Ook hier bleek Widenhorn over de beste prijs/kwaliteitsverhouding te beschikken.
     
Laska Metaal
     


"Wat mij aanspreekt is de snelle service van Widenhorn. Ik kan heel eenvoudig telefonisch of per mail een bestelling doorgeven en omdat alles altijd op voorraad is, heb ik het veelal de volgende dag in huis. Nooit heb ik een bestelling te laat ontvangen."
     
Wilbers-Werkstätten GmbH
     


Door de besparingen die direct werden gerealiseerd op werkvoorbereidingstijd, programmeertijd en materiaal in combinatie met de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, heeft het programma zich heel snel terugverdiend. “We zijn altijd op zoek naar meer efficiency binnen ons bedrijf. De investering in tijd en geld is niet groot en het programma heeft zich inmiddels bewezen. We hebben dit in no-time terugverdiend!”
     
Koninklijke Luchtmacht
     


De Koninklijke Luchtmacht heeft voor de Universal Laser in combinatie met een BOFA filtersysteem gekozen na een bezoek aan het democenter van Widenhorn in Rhoon. De keuze was snel gemaakt door de hoge kwaliteit en afwerking van het systeem in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid. Alles werd binnen één dag geïnstalleerd en werkend opgeleverd.
     
Armada Rail
     
"Vermoedelijk gebruiken wij niet alles wat in het pakket zit, maar JETCAM is altijd zeer betrouwbaar gebleken in de aansturing van onze Amada."
     
SVT Nederland
     
"De medewerker van Widenhorn toonde tijdens de demonstratie al aan over veel kennis op het gebied van snijmachines te beschikken en dacht mee over de optimalisatie van onze Sato."
     
Embraer
     
"Besparing op zowel werkvoorbereidingstijd, als materiaal voor routing en composite cutting"
     
Davids Machines & Speciaal Constructies
     
“Met PROfirst kunnen wij op onze Trumpf Lasersnijmachine 25% meer producten snijden in 25% minder tijd!"
     
Plaatwerk en Konstruktiebedrijf van de Klundert
     
"Widenhorn werkt concreet, is servicegericht en denkt klantgericht! Voor ons als bedrijf is dat essentieel om optimaal te kunnen werken met onze machines!"
 
Trek Bicycle Corporation
     
"We waren op zoek naar een mogelijkheid om deze nestingtijd te verkorten, het maximaliseren van onze materiaalbenutting en eventueel het automatisch genereren van dynamische nestings voor de dagelijkse productie."
     
W. ten Ham Plaatwerk
     

"Van alle verschillende type software, die wij gebruiken in ons bedrijf, is JETCAM de enige die aan onze verwachtingen heeft voldaan met betrekking tot functionaliteit, betrouwbaarheid en support"