Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
VPT Versteeg realiseert enorme efficiëntieslag in kantproces


VPT Versteeg, een echt familiebedrijf opgericht in 1995 door huidige eigenaar Arnold Versteeg en zijn vader, is dé innovatieve en creatieve partner in metalen gevelbekleding. Het specialisme van VPT Versteeg zijn complexe paneelvormen in Aluminium of Cortenstaal, voor woningen en de utiliteitsbouw. Naast complete gevelsystemen levert het bedrijf ook plaatwerkproducten zoals geperforeerde panelen, waterslagen, dakranden, raamkaders en hekpanelen. Dit doet het bedrijf met meer dan 50 enthousiaste medewerkers.

 

 

 

In de productie waren de lasersnijmachine en ponsmachine al ver geautomatiseerd, maar de vier kantbanken werden nog volledig met de hand geprogrammeerd. “Dit kostte veel programmeertijd en de kennis bleef bij de kantbank. Daarnaast staat de machine ook nog stil als er geprogrammeerd wordt. We wilden dit al lang veranderen, maar hadden nog geen goede passende oplossing hiervoor gevonden”, legt Peter Moser directeur van VPT over de werkwijze uit.

 

De projecten van VPT worden steeds groter, complexer en met een uiteenlopende variëteit. Er werd gekozen om hiervoor in eerste instantie een nieuwe Durma kantbank aan te schaffen. Met de komst van de nieuwe kantbank was de wens nog sterker om alle 3D processen verder te automatiseren en daarmee kortere omsteltijden en hogere output te genereren. Daarom werd na een demonstratie van Widenhorn direct gekozen voor AutoPOL BendSIM met Batch en Remote module. “AutoPOL werk integraal samen met de nieuwe kantbank en de nieuwe Batch & Remote module van AutoPOL leverde de beste resultaten met het productenpakket van VPT. Tevens konden we zien dat we nog wat andere gereedschap nodig hadden, omdat bepaalde producten met het in eerste instantie gekozen gereedschap niet automatisch verwerkt werden.”

 

 

 

 

De Durma AD-Servo 40220 kantbank werd door TUWI uit voorraad geleverd, dus een passende software oplossing moest ook snel geïmplementeerd kunnen worden. Dit was mogelijk en al op de tweede en laatste dag van de implementatie werd het eerst product vol automatisch geprogrammeerd en spatzuiver op de machine gezet door de medewerkers van VPT. “Direct na implementatie konden de standaard producten automatisch verwerkt worden en de instel- en programmeertijd aan de machine met minimaal 10 minuten per unieke variant worden teruggebracht. Bij een kantbank waar gemiddeld 15 tot 20 variantproducten per dag worden geproduceerd, kan er circa 2,5 uur per dag bespaard worden, waardoor circa 25 gevelpanelen extra geproduceerd kunnen worden per kantbank. Dat is natuurlijk een enorme efficiëntieslag die we hebben kunnen maken,” vertelt Peter.

 

 


 

De komende maanden zal AutoPOL verder worden geïntegreerd in het bedrijfsproces en ook gekoppeld worden aan het ERP systeem van VPT. Daarbij zullen ook de andere huidige kantbanken worden toegevoegd aan de programmering met AutoPOL. “Widenhorn is daarbij de passende organisatie voor VPT. Ze werken met korte lijnen en daardoor kan snel en adequaat gehandeld worden. De implementatie en inrichting van het gebruiksvriendelijke AutoPOL was snel op niveau en samen gaan we dit niveau in de toekomst verder verhogen,” besluit Peter.