Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn in 90 jaar van mechanische naar 'digitale' gereedschappen

Ontstaan van Widenhorn
Een negentigjarige historie ligt ten grondslag aan het bedrijf zoals het nu is. In 1919 startte Albert Widenhorn aan de Rotterdamse Leuvenhaven een gereedschapswinkel. Op de dag dat Cornelis Euser, de eerste generatie van de familie Euser in het bedrijf, in 1940 in dienst kwam, was de winkel verwoest door het bombardement. Meneer Widenhorn moest helaas meedelen dat hij geen werk meer had voor Cornelis. Toen was het ondernemers-bloed al aanwezig en Cornelis bood aan het bedrijf samen met Albert op te bouwen.

Dat gebeurde aan de Westzeedijk in Rotterdam. Toen Albert Widenhorn aan het eind van de oorlog overleed, kwam de leiding in handen van Cornelis Euser, die in 1951 officieel directeur werd. Dit luidde een periode in van grote groei van Widenhorn. Het bedrijf begon zich te specialiseren in het leveren van gereed-schappen en machines aan metaalbedrijven. Widenhorn ontgroeide de winkel en verhuisde uiteindelijk naar de Spuistraat. Naast de vestiging in Rotterdam kwamen vestigingen in Tilburg, Middelburg en het latere hoofdkantoor in Tiel.

Ontstaan automatisering
Het leveringsprogramma van Widenhorn werd steeds breder. Naast gereedschappen en boormachines, werden ook toebehoren voor draai- en freesbanken verkocht. Deze conventionele machines werden begin jaren 80 meer en meer computergestuurd. Dit luidde een nieuw tijdperk in. De tweede generatie, Bert zoon van Cornelis Euser, trad toe tot de directie van Widenhorn. Bert nam het initiatief voor de oprichting van Widenhorn Industriële Automatisering BV in 1982. Het bedrijf specialiseerde zich niet alleen in de externe programmering van CNC-machines, maar ook op software en apparaten voor onderwijs.

Verkoop Gereedschapstak
Begin jaren negentig besloten Cornelis en Bert Euser zich te gaan specialiseren op de ’digitale’ gereedschappen en het bedrijf met de mechanische gereedschappen te verkopen. De relaties met leveranciers lopen al zo lang als Widenhorn bestaat. De leveranciers van Widenhorn in 1982 zijn vandaag de dag nog steeds dezelfde partners. Widenhorn was bijvoorbeeld de eerste dealer van het PAMS systeem, wat sinds eind negentiger jaren Edgecam heet. Inmiddels is Edgecam onderdeel van de Planit groep met meer dan 100.000 gebruikers en staat Widenhorn in de top vijf van belangrijkste partners van Planit in de wereld.

Industrie & Onderwijs
In 2000 kwam de huidige en inmiddels derde generatie Euser, Anco zoon van Bert, in het bedrijf. Bert en Anco besloten de industriële en educatieve activiteiten in aparte ondernemingen onder te brengen om nog beter tegemoet te kunnen komen aan de wensen van beide markten. Bert is tot op de dag van vandaag directeur van de educatieve tak WIA Educational en Anco van Widenhorn.

Productieoptimalisatie
In een tijd waarin metaalverwerkende bedrijven steeds meer uit hun machines, materiaal en mensen moeten halen, is het belangrijk dat ze daarvoor een betrouwbare en meedenkende partner hebben. De Widenhorn Groep bestaat inmiddels uit gespecialiseerde bedrijven op het gebied van verspaning en plaatbewerking. CADCAM is inmiddels geen doel op zich meer, maar een middel om bedrijven dagelijks efficiënter te laten produceren. Widenhorn is hierdoor al bijna dertig jaar de specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie met behulp van softwareoplossingen op het gebied van:

  • CADCAM
  • DNC & Machinecommunicatie
  • Gereedschapbeheer
  • NC-code Verificatie & Optimalisatie
  • Monitoring & Planning
  • Calculatie
  • Automatisch nesten

Daarnaast beschikt Widenhorn over een moderne met CNC-machine en trainingslokaal uitgeruste werkplaats voor scholing en R&D. Een groep van software-, machine- en bewerkingsspecialisten helpt dagelijks de 650 klanten meer uit hun machines en materiaal te halen met innovatieve applicaties en klantspecifieke maatwerkoplossingen.