Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Nieuwste release AutoPOL biedt volledige koppeling met PROfirst CADCAM & Calculatie

 

FCC Software heeft onlangs de nieuwste versie van AutoPOL, hét machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor kantbanken, gelanceerd voor alle klanten met een actueel serviceabonnement. Hierin zijn vele nieuwe ontwikkelingen opgenomen die het programmeren van kantbanken nog verder optimaliseert. Widenhorn levert deze nieuwe versie als onafhankelijke leverancier aan al haar gebruikers uit, zodat ze deze direct in kunnen zetten om de productie nog verder te optimaliseren.


Remote verwerken van 3D Samenstellingen
Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt worden. Met de nieuwste versie kan dit zelfs remote gebeuren. Dit was al mogelijk met losse 3D bestanden, maar nu dus ook met complete samenstellingen. Dat wil zeggen dat vanuit een extern systeem, bijvoorbeeld een ERP systeem, AutoPOL volledig automatisch een samenstelling kan verwerken en alle onderdelen kan programmeren voor de kantbank. Als er bestanden zonder zettingen aanwezig zijn, wordt hier alleen een uitslag van gegenereerd. Alles wordt op de achtergrond uitgevoerd, zonder dat de gebruiker hier aan te pas komt. Als een product uit de samenstelling niet geproduceerd kan worden, kan dit direct in ERP zichtbaar worden. Vanuit daar kan het product in AutoPOL BendSIM worden geopend en kan de werkvoorbereider eventueel handmatig wat aanpassingen doen, zoals een tussenzetting toevoegen of een andere gereedschapsopstelling kiezen.

 

Vele CAD formaten naast STEP
STEP is het algemene 3D bestandsformaat die steeds meer de plaats inneemt van 2D DXF bestanden. Zeker als de kantbank geprogrammeerd moet worden, dan is een 3D formaat wenselijk, omdat de uitslag dan automatisch door AutoPOL gemaakt kan worden op basis van machine, materiaal en gebruikte gereedschappen. Nu beschikken steeds meer (toeleverings)bedrijven over een 3D CAD systeem. Als hieruit een STEP geëxporteerd wordt dan gaat bepaalde informatie verloren. AutoPOL ondersteunt naast STEP vele andere formaten. In de nieuwste release worden de o.a. volgende nieuwe versies ondersteunt; ProE / Creo 8.0, Inventor 2022, Parasolid 34.0.X, Catia V5 R2022, 3DExperience R2022x, Siemens NX 1980, SolidEdge SE 2022, Solidworks 2022. Groot voordeel voor het verwerken van deze 3D formaten is dat er geen tussenstap is en het originele bestand direct verwerkt kan worden.


Automatisch referentie en folie zijde detectie uit 3D model
AutoPOL biedt de mogelijkheid om bij een geprogrammeerd product de folie zijde handmatig aan te geven, zodat de uitslag correct is en ook duidelijk is voor de operator hoe het product gekant moet worden. Dit is echter een handmatige actie en die willen we zoveel mogelijk reduceren. Daarom kan de nieuwste versie dit op verschillende manieren detecteren vanuit het 3D model. Dit kan door middel van een referentiepunt punt aan een zijde of door een kleur. In de afbeelding is te zien dat AutoPOL dan automatisch de foliezijde aan de juiste kant kiest.


Importeren van XML gebaseerde profiel definities
Naast programmeren beschikt AutoPOL over een gebruiksvriendelijke, maar krachtige 3D tekenomgeving. Daarin kan eenvoudig een plaatwerkproduct getekend worden, maar er bestaat ook de mogelijkheid om snel een profiel te tekenen. Deze profielen worden veel toegepast in de bouw voor gevelsystemen, waterslagen of dorpels. De nieuwste versie biedt de mogelijkheid om deze profielen automatisch op basis van XML te laten genereren en programmeren. Op deze manier kan AutoPOL nog beter geïntegreerd worden met andere systemen. Tevens kan AutoPOL de foliezijde meenemen uit de XML.Postprocessor voor LVD Kantbanken met Touch-B controller
Als machineonafhankelijk CADCAM systeem voor kantbanken is het de doelstelling van AutoPOL om alle machinemerken en controllers te kunnen aansturen. Met de nieuwste versie is ook een postprocessor voor het laatste gerenommeerde machinemerk welke nog niet beschikbaar was toegevoegd aan de lange lijst van machines, namelijk de LVD Touch-B controller.

Deze controller zit op de meest moderne LVD machines. Oudere machines kunnen ook extern geprogrammeerd worden, maar dan moet er een optie XNC geactiveerd zijn op de controller.

 

Unieke koppeling tussen AutoPOL en PROfirst CADCAM & Calculatie
Veel van de honderden plaatverwerkende klanten die Widenhorn ondersteund maken gebruik van meerdere systemen die ze dan ook nog gekoppeld of geïntegreerd willen hebben met externe systemen. Op dat vlak is het familiebedrijf gespecialiseerd. Veel klant specifiek maatwerk en koppelingen worden in eigen beheer geschreven, zodat aanpassingen direct kunnen worden gedaan. Zo is een unieke koppeling gemaakt tussen AutoPOL en het PROfirst CADCAM & Calculatie systeem. Losse of samenstelling 3D bestanden kunnen eerst automatisch worden geprogrammeerd voor de kantbanken. Vooraf is dan de maakbaarheid al getoetst en is de uitslag kloppend. Op basis van die gegevens kan dan automatisch een offerte worden gemaakt, waarbij materiaal type, dikte, aantal en extra bewerkingen als kanten, soevereinen direct worden overgenomen en gecalculeerd. De offerte hoeft enkel nog maar gemaild te worden en bij een akkoord staan alle productiegegevens klaar en kunnen de producten gecombineerd worden met andere orders. Verschillende machinemerken kunnen op deze manier met elkaar communiceren door middel van de gebruiksvriendelijke software van Widenhorn. Zo wordt er echt efficiënt gebruik gemaakt van machines, mensen en materiaal.