Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst V9 haalt meer uit materiaal en machine


Oktober 2015 - PROfirst CADCAM & Calculatie is het machine-onafhankelijke systeem voor de aansturing en optimalisatie van alle denkbare snijmachines. Widenhorn zal deze maand de nieuwste release van PROfirst V9 lanceren, waaraan ruim een jaar is gewerkt. Deze versie wordt later dit jaar verzonden naar alle gebruikers. Deze nieuwe versie van PROfirst heeft een vooruitstrevende nieuwe automatische Ultranesting technologie, als aanvulling op de al krachtige Powernesting module. Daarnaast zijn er door de hele software nieuwe functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd.


Widenhorn is al sinds het ontstaan van PROfirst één van de belangrijkste leveranciers wereldwijd. Inmiddels draaien er honderden PROfirst licenties in Nederland. Hierdoor is de invloed van Widenhorn op de ontwikkeling van het PROfirst systeem erg groot. Dit komt duidelijk naar voren in de nieuwste release.

 

Compatibiliteit met meer CAD formaten en snellere controle
Vooral bedrijven in de toelevering op het gebied van plaatbewerking worden steeds vaker geconfronteerd met een uiteenlopende range van formaten en verschillende versies van deze formaten. PROfirst V9 biedt naast een update van de vele formaten die al compatibel waren, zoals DXF, DWG, PDF, DSTV, JPEG en EPS ook nieuwe import mogelijkheden voor o.a. STEP, IGES en SAT. Door de verder verbeterde functies om tekeningen snel te controleren op dubbele lijnen, open-contouren, kleine lijnstukjes en deze direct te corrigeren, wordt veel werkvoorbereidingstijd bespaard. Producten kunnen direct worden gecalculeerd of automatisch snel en efficiënt genest.


Efficiënt omzetten van laserteksten, foto’s en logo’s
De module PROfirst Artist biedt gebruikers de mogelijkheid om snel goede snijbare DXF bestanden te maken van teksten in bepaalde lettertypen, waarbij zelfs laserlettertypen beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen foto’s, afbeeldingen en logo’s eenvoudig worden omgezet naar een kant-en-klare DXF. In V9 zijn de mogelijkheden van PROfirst Artist nog verder uitgebreid, zodat de gebruiker meer invloed kan uitoefenen op het uiteindelijke resultaat, zonder dat de tekening handmatig veel hoeft te worden aangepast.

 

Powernesting & Ultranesting - Automatisch nesten als de beste!
Een van de belangrijkste ontwikkelingen is de verbetering van alle nestingtechnologieën in PROfirst, wat direct merkbaar zal zijn voor alle PROfirst gebruikers. Daarnaast is er een nieuwe nestingmodule beschikbaar; Ultranesting. Deze module bevat een zeer geavanceerde nieuwe automatische nestingtechnologie die een directe substantiële besparing op materiaal teweeg zal brengen. De technologie is mede tot stand gekomen door het aanleveren van complexe nestings van Nederlandse gebruikers. PROfirst geeft bij iedere technologie aan hoe lang de maximale rekentijd is. Voor grote seriematige nestings waarbij de materiaalprijs een essentiële rol speelt, kan de werkvoorbereider er voor kiezen om de berekeningen buiten werktijd uit te voeren. Doordat gebruiksvriendelijkheid en interactiviteit hoog in het vaandel staan bij PROfirst, kunnen automatische nestings, platen, producten en snijtechnologie snel naar wens worden aangepast. Er kunnen eenvoudig nog wat producten worden toegevoegd, zonder dat alles opnieuw gedaan moet worden. Daarnaast kan vanuit de nesting de originele tekening worden geopend en aangepast, zonder dat hier een tekenaar aan te pas hoeft te komen.

 


Betrouwbare optimale snijtechnologie     
De hedendaagse snijmachines worden steeds sneller en een betrouwbaar snijpad is daarbij van essentieel belang. Zeker als bedrijven ervoor kiezen ook ’s nachts onbemand te snijden. PROfirst heeft in V9 de snijstrategieën verder geoptimaliseerd, zodat botsingen zijn uitgesloten en een optimaal snijpad wordt geplaatst. Daarbij kan de programmeur keuzes maken voor automatische warmtespreiding en gemeenschappelijke snijlijnen.


PROfirst V9 op de METAVAK & BlechExpo
PROfirst V9 is in de Benelux gelanceerd tijdens de METAVAK Gorinchem op de stand 121 van Widenhorn. Op de BlechExpo was PROfirst zelf aanwezig met de nieuwste release op stand 1601-1 in Hal 1.

 

Neem contact met ons op om te kijken hoe PROfirst u kan helpen met uw optimalisatie van uw snijmachines, calculatie en werkvoorbereiding. Telefonisch op nummer +31(0)10-8209550 of via ons aanvraagformulier.