Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn en Blancke Metaalbewerking vinden elkaar op de TIV

September 2011 - Iedere Technische Industriële Vakbeurs te Hardenberg staat al begin van het jaar dikgedrukt in de agenda. Voor Widenhorn is het echt een vast terugkerend evenement ter promotie van de innovaties op het gebied van productieoptimalisatie met CADCAM en DNC waaraan in de zomer is gewerkt. De beurs was dit jaar ook voor het eerst verspreid over 6 hallen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de TIV te gebruiken om hun mogelijkheden te promoten.

Voor Widenhorn is de TIV voornamelijk een relatiebeurs. Door de unieke mix van productiebedrijven en allerlei soorten toeleveringsbedrijven hiervan, zijn niet alleen de bezoekers (potentiële) afnemers, maar ook de medestandhouders. Meer dan 20 actieve gebruikers van de oplossingen van Widenhorn en partners waren te vinden op de beurs.

 

Naast de bestaande relaties uit de regio heeft Widenhorn vooral de laatste dag veel voor hun nieuwe bedrijven op de stand mogen ontmoeten. Deze kregen gelijk informatie over de mogelijkheden om de productie of werkvoorbereiding te optimaliseren. Door de unieke mix van standhouders bezoeken bedrijven ook elkaar op de beurs. In het begin van de week bezocht Blancke Metaalbewerking de stand van Widenhorn voor de aansturing van hun nieuw gekochte tweedehands Sato autogeensnijmachine.

Blancke Metaalbewerking stond voor het eerst sinds drie jaar weer op de TIV. Het is een bedrijf met al een lange historie. In 1903 is het bedrijf opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met 45 medewerkers en een divers machinepark. Met opdrachtgevers uit industrieën zoals petro(chemische), voedingsmiddelen en milieutechniek is het belangrijk dat veel bewerkingen in huis gedaan kunnen worden. Een snijmachine ontbrak nog aan het machinepark.

 

De demonstratie van het Nederlandstalige PROfirst systeem van Widenhorn gaf gelijk een goede indruk. De machine moest ook met het netwerk verbonden worden voor het overzenden van NC-codes. Doordat Widenhorn deze expertise in huis heeft in combinatie met de goede ondersteuning en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft Blancke Metaalbewerking doen besluiten het PROfirst systeem op de laatste dag van de beurs gelijk aan te schaffen. Op deze manier kunnen ze op korte termijn profiteren van de mogelijkheden voor hun snijmachine.