Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn lanceert unieke oplossing voor CNC-knippen en CNC-zagen met verstekoptimalisatie

Augustus 2011 - Van 6 tot en met 8 september vindt in de Evenementenhal Hardenberg de Technische Industriële Vakbeurs plaats. Widenhorn zal haar innovatieve nestings en ontwerpoplossingen tonen op stand 416. Dit is alweer het negende jaar dat Widenhorn de TIV gebruikt om de nieuwste versies van haar CADCAM & Calculatie software te tonen, waaraan in de zomer hard is gewerkt.

LogiBARRE & LogiTOLE

Dit jaar komt Widenhorn op het gebied van Plaatbewerking met een nieuwe release van LogiBARRE en LogiTOLE V6. LogiTOLE is een nesting programma voor het optimaliseren van rechthoekige producten in ieder type plaat en LogiBARRE is een optimalisatieprogramma voor zaagmachines.

 

Orders kunnen met de hand worden ingegeven of worden ingelezen vanuit een ander programma (bijvoorbeeld ERP), door middel van onze flexibele EXCEL© of *.CSV interface. LogiTOLE zal vervolgens op de producten nesten op verschillende plaatafmetingen, waarbij het zelfs rekening kan houden met uw voorraad. LogiTOLE V6 heeft een verbeterde nesting- en kniptechnologie, zodat het materiaal optimaal wordt gebruikt. Zelfs reststukken worden opgeslagen en kunnen worden gebruikt.

 

Met LogiBARRE V6 is het mogelijk om producten in standaard profielen te nesten. Voorheen konden enkel producten genest worden met haakse zaagsnedes, maar V6 heeft de mogelijkheid om producten met hoeken te nesten. LogiBARRE zoekt automatisch de beste manier om twee producten met verschillende of dezelfde hoeken tegen elkaar te nesten. De resultaten kunnen direct naar de zaagmachine worden gestuurd. Dit kan zowel voor een machine met automatische hoekinstelling, als een machine welke handmatig moet worden ingesteld.

 

 

PROfirst Order- en Planningsmodule
PROfirst is een volledig CADCAM, Automatische nesten, Calculatie & Offertesysteem voor de optimalisatie van  Snijmachines. De software is continu in ontwikkeling, waarbij het grootste gedeelte door de leverancier wordt gedaan. Widenhorn ontwikkelt daarnaast veel modules voor PROfirst voor gebruikers in de Benelux, maar ook ver daarbuiten. Deze zomer heeft Widenhorn twee modules ontwikkeld die snijbedrijven nog verder in staat stelt hun productie te optimaliseren. Met de ordermodule kunnen zelfs mensen die niet over een volledige CADCAM licentie beschikken, orders voor de snijmachines aanmaken. De nieuwste planningsmodule van PROfirst laat met een druk op de knop voor een bepaalde periode de capaciteit grafisch zien van alle snijmachines of een bepaalde snijmachine in het bijzonder. Op deze manier kunnen snijbedrijven hun klanten nog beter informeren over levertijden en worden de machines optimaal benut.