Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst gebruiker in beeld: Davids Machines

Bedrijfsinformatie
 
 

Opgericht: 1960

Werknemers: 10

Producten:
Plaatwerk en speciaal constructiewerk

Machines:
1 x Trumpf L3003 lasersnijmachine
1 x Trumpf L4030 lasersnijmachine
1 x Eigen gebouwde autogeensnijmachine

Widenhorn Oplossing:
PROfirst CADCAM, DNC & Calculatie

 
Geschiedenis en aankoopeisen
 

De oorsprong van Davids Machines & Speciaal Constructies BV ligt al 50 jaar terug. In 1960 startte Dhr. L.G. Davids een tuindersbedrijf aan de Broekkant in Budel. Door de jaren heen werd het machinepark uitgebreid en ging Dhr. Davids loonwerk doen voor agrariërs in de omgeving. In 1966 verhuisde het toenmalige loonbedrijf Davids naar de huidige locatie aan de Nieuwedijk 59 te Budel waarbij later nog een BP tankstation gerund werd.

Het machinepark werd zelf gerepareerd en onderhouden waarbij ook metaalconstructie-werkzaamheden verricht werden. Er werden machines omgebouwd en nieuw ontwikkeld zoals een triltandwoeler waarvoor Dhr. L.G. Davids het patentrecht verwierf. Door de economische en agrarische ontwikkelingen raakte het loonwerk op de achtergrond.

In 1986 kwam Dhr. H.M.M.E. (Erik) Davids , zoon van Dhr. L.G. Davids het bedrijf versterken. Hij had zijn technische opleiding voltooid en enkele jaren ervaring opgedaan onder andere op de F16-afdeling van de DAF. Het tankstation werd beëindigd en metaalconstructie-werk werd de hoofdmoot.

Inmiddels is vof Davids uitgegroeid naar Davids Machines en Speciaal Constructies BV, een bedrijf met gemiddeld 10 personeelsleden. Het bedrijf beperkt zich niet tot een bepaalde branche maar maakt alles wat de markt vraagt. Al jaren is het bedrijf een leerbedrijf in het kader van de beroepsbegeleidende leerweg voor metaaltechnische beroepen in samenwerking met de Stichting Opleiding Metaal en de Regionale Opleidings Centra.

Nadat Erik in het bedrijf kwam, werden machines aangeschaft welke CNC bestuurd werden. Daarnaast heeft Davids Machines een eigen autogeensnijmachine gebouwd.  Na de aanschaf van een Trumpf lasersnijmachine werd er gewerkt met twee CADCAM systemen, die niet meer van de huidige tijd waren. De markt werd afgezocht en verschillende CADCAM systemen werden geevalueerd. Uiteindelijk koos Davids voor PROfirst CADCAM. Erik Davids licht de keuze toe, “Ik zag direct dat de software eenvoudig in gebruik was. PROfirst zag er visueel uit, zodat de gebruiker continue ziet wat er geprogrammeerd wordt.”

 
De PROfirst CADCAM, DNC & Calculatie oplossing
 

Na de aanschaf werd de software geïmplementeerd voor de Trumpf L3030 en de Autogeensnijmachine. “De software was binnen 1 dag operationeel,” vertelt Erik. “Naast het CADCAM gedeelte heeft Widenhorn ook de machines aangesloten met DNC, zodat ons proces nog betrouwbaarder is geworden.”   Door de geavanceerde snijtechnologieën van PROfirst konden in minder tijd meer producten worden gemaakt en door de Powernesting module werd direct bespaard op het materiaal. De software biedt een duidelijk overzicht van producten, nestings en materiaal voorraad, zodat dit een duidelijk inzicht geeft voor de directie.

Kort na de aanschaf van PROfirst CADCAM werd de module Calculatie aangeschaft om snel en adequaat offertes te maken. “Na slechts 4 uur kon ik met het PROfirst Calculatie systeem werken en rolde mijn eerste offertes van de printer,” vervolgt Erik. “De software biedt duidelijkheid naar klanten en naar de werkvloer. De snelheid van offerte naar order is vele malen versneld. Vroeger gebeurde alles op nacalculatie, doordat de economische tijden uitdagend zijn, kijkt iedereen naar de kosten. Door PROfirst kunnen wij snel en adequaat voorcalculaties maken en deze direct omzetten in offertes en in een later stadium orders voor de machines.” Naast calculeren voor de snijmachines worden ook alle overige bewerkingen berekend, zoals kanten, boren, lassen en frezen.

Het offertesysteem heeft niet alleen voordeel gebracht voor de werkplaats. De administratie kan door PROfirst ook veel sneller gebeuren. Ella Brouns, verantwoordelijk voor de administratie bij Davids Machines, merkt een belangrijk verschil op met de oude situatie. “Doordat de offerte zo duidelijk en overzichtelijk is, kan ik deze gebruiken voor de facturatie. Door PROfirst kan ik binnen 2 dagen factureren in plaats van binnen 3 weken.” In economische uitdagende tijden geeft dit Davids Machines een voorsprong.

Davis Machines heeft al sinds de aanschaf een Serviceabonnement, zodat ze verzekerd zijn van de nieuwste versie van PROfirst en de gedegen ondersteuning van Widenhorn. Erik legt uit waarom een Serviceabonnement voor hem belangrijk is, “Jaarlijks krijgen wij minimaal 2 updates, waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Het komt de efficiency altijd ten goede. De helpdesk van Widenhorn is erg deskundig en de bereikbaarheid goed. Als het nodig is kunnen ze mijn systeem overnemen via het internet.”

 
De Toekomst
 

Het machinepark zal in de nabije toekomst niet worden aangepast. Wel worden meer machines geïntegreerd in de CADCAM oplossingen van Widenhorn. Daarnaast worden systemen verder gekoppeld, zodat handmatige processen overgaan in automatische processen. “PROfirst CADCAM en Widenhorn kunnen dit uitstekend met ons realiseren,” sluit Erik Davids af.

 
In het kort
 
 • 25% materiaalbesparing met Powernesting
 • 25% meer producten in 25% minder tijd op de lasersnijmachine
 • CADCAM in slechts 8 uur operationeel
 • Calculatie in slechts 4 uur operationeel
 • CADCAM & Calculatie koppeling met Ridder R8 & Ridder IQ
 • Deskundige helpdesk met uitstekende bereikbaarheid
 • Direct nauwkeurige offertes op basis van DXF, DWG en PDF
 • Door offertesysteem kan facturatie in 2 dagen gebeuren in plaats van 3 weken
 • Jaarlijks meerdere updates met iedere keer weer efficiency verbetering
 • Gebruiksvriendelijk
 • Nederlandstalig
 
Klantcommentaar
 

“Met PROfirst kunnen wij op onze Trumpf Lasersnijmachine 25% meer producten snijden in 25% minder tijd!"

Erik Davids