Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
JETCAM gebruiker in beeld: Gunnebo

Bedrijfsinformatie

Opgericht: 1879
Werknemers: meer dan 125 vaste medewerkers

Producten:
Brandwerende kasten en brandwerende kluizen.

Machines:
Bystronic Lasers
Amada Coma
Amada Pega
Amada Vipros
Finn-Power
Pullmax 3015

Widenhorn Oplossing: JETCAM Expert Premium en JETterm

 
Geschiedenis en aankoopeisen
 

Gunnebo heeft een historie die teruggaat tot 1879. Een onderdeel van Gunnebo is Gunnebo, hier wordt een range van veiligheidsproducten geproduceerd (zoals kluizen, kluisdeuren, veiligheidsdeuren etc.), waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende ponsnibbel- en snijmachines.

In het midden van de jaren 90 werd een Pullmax ponsnibbelmachine gekocht. Met de hand programmeren werd al snel een zeer tijdrovende bezigheid, waarbij ook nog eens fouten konden optreden, daarom werd enige tijd later JETCAM Expert aangeschaft. Deze machine werd gevolgd door een Finn-Power, twee Amada's en een Bystronic Laser. JET-Term DNC werd geïnstalleerd om eenvoudig en snel NC-codes in de machine te laden, via computers op de werkvloer.

De laatste nieuwe machine werd geïnstalleerd in juni 2005, een Amada Vipros 357. Deze machine werd in het huidige JETCAM systeem binnen 1 dag geïmplementeerd door Widenhorn Industriële Automatisering BV te Rhoon.

 
De JETCAM oplossing
 

Vrije-vorm nesten wordt gebruikt om snel complexe nestings te maken. Jos Leusink, Engineer verteld: "Onze programmeurs werken op een andere manier dan de meeste productiebedrijven - we ontwerpen zowel het product en genereren daarnaast ook de NC-code. We hebben acht getrainde mensen in AutoCAD en JETCAM, de meeste daarvan zijn in-huis getraind. Het systeem is erg flexibel, doordat het je laat werken zoals jij dat wilt. Voor sommige processen gebruiken wij bijvoorbeeld automatisch gereedschap plaatsen, maar voor andere kunnen we kiezen voor handmatig gereedschap plaatsen."

In 2004 heeft Gunnebo de drie JETCAM licenties op een floating netwerk licentie overgezet. Dit stelt alle 8 programmeurs in staat om JETCAM Expert op verschillende plekken in verschillende kantoren te gebruiken. H.J. Wittenberg, Engineer voegt toe; "We hebben met JETCAM slechts een uur per dag nodig om te programmeren, dus slechts 2 of 3 programmeurs, gebruiken de software gelijktijdig. Door de floating licentie hoeven we ons buro niet meer te verlaten, en toch kunnen we met meerdere tegelijk het systeem gebruiken." Begin 2005 heeft Widenhorn de floating license uitgebreid met één extra licentie op het netwerk, zodat zelfs op de piektijden qua programmeren geen bottlenecks meer kunnen ontstaan. Tevens heeft Widenhorn heeft systeem op het netwerk geoptimaliseerd, zodat JETCAM nog sneller loopt via het netwerk.

Een probleem dat is opgelost door de installatie van JET-Term DNC was het herkennen van producten in een nesting. "Als we meerdere verschillende producten in één nesting hadden, was het soms lastig te herkennen waar een product was. Nu kunnen we de complete nesting bekijken op de computer op de werkvloer, door te klikken op het product krijgen we indien gewenst meer informatie", verteld J. Leusink.

Gunnebo beschikt al jaren over een Serviceabonnement op JETCAM en sinds Januari 2006 over een Serviceabonnement bij Widenhorn. Dit draagt continu bij aan de waarde van hun investering in CAM. B.J. Roesink, Productie Manager; "We hebben al veel voordelen gehad van ons Serviceabonnement. Er zijn bij iedere nieuwe update verschillende nieuwe waardevolle functionaliteiten, die we gebruiken om de programmeertijd en machine en materiaal optimalisatie te verbeteren."

 
De Toekomst
 

De groep blijft zich uitbreiden met gemiddeld iedere twee een overname. Gunnebo neemt soms machines over die worden overgeplaatst vanuit andere bedrijven binnen de groep. Roesink rond af; "De keuze om standaard JETCAM te gebruiken was gemaakt toen de Amada machines werden verplaatst binnen de groep. Het is logisch slechts één CAM systeem te gebruiken. Al onze programmeurs zijn bekend met dit systeem."

 
In het kort
 
  • Multi-National met één CAM systeem op 11 locaties wereldwijd.
  • Programmeren kost slechts één uur per dag om alle machines te voorzien van programma's voor 16-uur ploegendienst per dag.
  • Gebruikers zijn meestal getraind door ander personeel in-huis. Alle gebruikers hadden slechts 2-3 dagen training nodig.
  • Verschillende machinefabrikaten en typen worden aangestuurd met slechts één CAM-systeem.
  • Gebruiken floating netwerk licentie, waardoor 8 programmeurs, slechts 4 licenties nodig hebben
  • Kunnen eenvoudig producten herkennen in de nesting op de werkvloer door het gebruik JET-Term DNC
  • Werkt 1 op 1 met bestaande AutoCAD en Inventor systeem
  • Door serviceabonnement continu nieuwe waardevolle functionaliteiten
 
Klantcommentaar
 

"We hebben al veel voordelen gehad van ons Serviceabonnement. Nieuwe versies stellen ons steeds weer in staat om de programmeertijd en machine en materiaal optimalisatie te verbeteren."

B.J. Roesink
Production Manager